“Life is beautiful in its simplicity"

Shawl Chiffon

Available in Basic Shawl and Wide End Curve

Beli Sekarang

Memperkenalkan koleksi Shawl terbaru dari Bidadarihouse dengan 2 pilihan, Shawl Chiffon Basic dan Shawl Chiffon Wide End Curve. Peminat shawl yang dah lama menunggu koleksi akhirnya boleh gayakan style shawl pada setiap hari anda.

CHIFFON MATERIAL

Chiffon yang dijamin berbeza dari pasaran biasa

Material Shawl Chiffon diperbuat dari material yang khas. Kualiti tudung yang diyakini pemakai dan anda akan merasa selesa, tidak panas dan cantik dibentuk pada wajah anda. Anda bukan sahaja kelihatan cantik, malah pasti akan nampak lebih yakin setiap hari.

QUALITY VERIFIED

Melalui Proses Semakan Kualiti

Setiap helai tudung di Bidadarihouse akan melalui proses semakan kualiti sebelum dihantar kepada pelanggan. Kami beri jaminan kualiti agar pelanggan merasa selamat dan yakin.

UNIQUE MEASUREMENT

Ukuran Saiz

Shawl Chiffon Basic berukuran 1.8m x 0.7m manakala untuk Shawl Chiffon Wide End Curve berukuran 2.0m x 0.7m. Sesuai bagi yang ingin mencuba shawl berkelabuhan selesa. Boleh digayakan tanpa risau aurat terdedah.

PICK YOUR SIZE

Shawl Chiffon Basic
Shawl Chiffon Wide End Curve

USER TESTIMONIES

Maklum Balas Pelanggan EVA Basic

FAQ

Soalan Lazim

Pengeposan selalunya dibuat sehari selepas pesanan berjaya dibayar. Kecuali pada waktu cuti umum atau hujung minggu bagi negeri Selangor (Sabtu dan Ahad). 

Shawl Chiffon material chiffonnya adalah lebih ringan manakala, LAYNA Shawl adalah material premium cotton dan lebih tebal.  Shawl Chiffon ini senang dibentuk & yang penting lebih breathable. 

Tahap kelegapan (opacity) bagi Shawl Chiffon adalah 7/10. Untuk warna yang gelap memang tak jarang. Tapi untuk warna yang kategori cerah & lembut seperti soft grey & soft peach, untuk lebih secure disarankan untuk memakai inner. ☺️

In shaa Allah tak melekap kerana kami akan mengeluarkan koleksi yang menepati cita rasa peminat Bidadarihouse.

Shawl Chiffon Basic adalah berbentuk segi empat tepat (rectangular) dan  berukuran 1.8m x 0.7m +-2cm.

Shawl Chiffon Wide End Curve pula mempunyai bucu di hujung dan berukuran 2.0m x 0.7m +-2cm. Lebih esklusif kerana Shawl Chiffon Wide End Curve dijahit label metal tag Bidadarihouse.

 

Pre-Order (2-5 days delivery) adalah tudung yang telah ada di HQ kami, tapi belum melalui semakan kualiti. Jadi masa 2 hingga 5 hari diperlukan untuk tudung melalui proses semakan kualiti dan dipos kepada pelanggan.

Not Much Time Left.

Offer Ends in:

  • 00Days
  • 00Hours
  • 00Minutes
  • 00Seconds